Jégkorong MK - Drámai döntőben DEAC-diadal, bronzérmes a Fradi
2022. január 23. 22:10

A címvédő DEAC drámai csatában 4-3-ra legyőzte a házigazda Hydro Fehérvár AV19 csapatát a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi döntőjében.

Exim Magyar Kupa, négyes döntő, Székesfehérvár:
döntő:
DEAC - Hydro Fehérvár AV19 4-3 (2-0, 1-1, 1-2)

gól: Spirko (10.), Kulesov (16.), Novotny (24.), Sági (58.), illetve Németh (30.), Erdély (45.), Petan (49.)

A két csapat tavalyi a debreceni fináléban is találkozott, akkor a DEAC meglepetésre hosszabbítás után diadalmaskodott az osztrák bajnokságban szereplő riválisa felett, és fennállása során először lett MK-győztes.

Alaposan ráijesztett a Debrecen az esélyesebbnek tartott hazaiakra. Ugyan előbb kihagyott egy emberelőnyt, ám a 10. percben Spirko a levegőben belenyúlt egy távoli lövésbe, így Tirronen nem védhetett. Hat perccel később megismétlődött a jelenet: Gőz kék vonalas lövésébe Kulesov nyúlt bele, a finn kapus ismét tehetetlen volt. Hiába támadott többet a Fehérvár, mégis kétgólos hátrányba került 2500 szurkolója előtt.

Teljesen felesleges kiállítással a második harmad elején ismét emberelőnyhöz jutott a DEAC, és a kapu előtti kavarodásból Novotny köszönt be. Érett a meglepetés. Nyomott, nyomott a Volán, és a meccs derekán szépített Németh révén a kapu mögül visszatett passzból.

A harmadik harmadra őrült hajrát nyitott a Fehérvár. Előbb Erdély, majd Petan emberelőnyben talált be, így a 49. percben már 3-3 volt az állás. Két kapuvas segítette Hetényit, a vendégek kapusát, majd 2:53 perccel a vége előtt Sági tette bele az ütőjét egy lövésbe, a pakk pedig a fehérvári kapu jobb felső sarkába csapódott. Ekkor Petan volt kiállítva. A hajrában kettős emberelőnyt harcolt ki a Volán, sőt a kapusát is levitte, így 6 a 3 ellen támadhatott. Azonban Hetényi bravúrral védett kétszer is, lezárva így a finálét.

A fehérvári közönség a lefújást követően megtapsolta az ellenfél hősét, aki korábban Fehérvárról lett válogatott kapus.

Az FTC a bronzérmes

A magyar bajnok FTC-Telekom végzett a harmadik helyen a jégkorong Magyar Kupában, miután vasárnap, a székesfehérvári helyosztón 4-3-ra legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát.

A két együttes eleinte egymás hibáiból élt: a fővárosiak úgy szereztek vezetést, hogy korongot loptak a középső harmadban, majd a diósgyőriek úgy egyenlítettek, hogy az FTC - amely két ponterős játékosát, Nagy Gergőt és Kulmalát nem játszatta - a támadó kék vonalnál veszítette el a pakkot.

A második harmadban beszorította ellenfelét a Jegesmedvék, és Elgestal egy kapu mögül visszatett korongot lőtt a keresztléc alá. A 35. percben Tóth Adrián ugrott ki, aki aztán úgy lett eredményes, hogy lerántani sem tudták.

A záró játékrész elején Wehrs távolról, takarásból talált be, ám Somogyi - ahogy visszajött a büntetőpadról -, közelről a rövid sarokba lőtt. A hajrában emberelőnybe került az FTC - Kiss Bence kapus lökte el a kapuját -, és Tamminen könyörtelenül a jobb felső sarokba bombázott.    

Exim Magyar Kupa, négyes döntő, Székesfehérvár:
a 3. helyért:

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

gól: Roczanov (9.), Tóth A. (35.), Somogyi (47.), Tamminen (57.), illetve Seto (13.), Elgestal (25.), Wehrs (43.)

a szombati elődöntőkben:

Hydro Fehérvár AV19 - FTC-Telekom 5-0
DEAC - DVTK Jegesmedvék 5-3

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó