Bangóné esete a láthatatlan közgazdász diplomával
2022. január 22. 17:05

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az intézmény szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban – derítette ki a Mandiner.

Egy, a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásától a Mandiner azt az információt kapta, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, ellentétben azzal, ami a parlament.hu-n szereplő önéletrajzában olvasható. E szerint a politikus ugyanis a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára járt, és 2013-ban végzett.

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy „tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található”.

Szintén megkeresték az Országgyűlés Hivatalát is. Onnan azt az információt kapták, nekik semmilyen kompetenciájuk nincsen arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát; azért kizárólag az adott képviselő felel.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.

Demokrata
Címkék:
MTI Hírfelhasználó