Erősödött kissé hétfő reggelre a forint
2021. december 6. 07:17

Erősödött kissé a forint a nemzetközi devizakereskedelemben hétfő reggelre péntek esti árfolyamához képest. Az elmúlt hetet a forint erősödéssel fejezte be.

Az eurót péntek este 365,18 forinton jegyezték, hétfő reggel fél hétkor pedig 364,74 forintot ért. A dollár jegyzése 323,21 forintról 323,14-re, a svájci franké 351,66-ról 351,00 forintra csökkent.
   
Az elmúlt héten a forint erősödött a jegybank több monetáris szigorító lépésének köszönhetően. A múlt hétfői kezdőárfolyamánál a forint jelenlegi jegyzésén 1,3 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,0 százalékkal erősebben a dollárárral és 0,6 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.
   
Év eleji árfolyamánál a forint 0,6 százalékkal áll gyengébben az euróval, 8,9 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,6 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

MTI
Címkék:
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó