Gyengült pénteken a forint
2021. december 3. 18:14

Gyengült pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon; 0,2 százalékkal az euróval és a dollárral, 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az euró jegyzése a kora reggeli 364,52 forintról 365,18 forintra ment fel este hat órára. A dollárt 322,63 forint után 323,21 forinton jegyezték, a svájci frank jegyzése pedig 350,44 forintról 351,66 forintra ment fel estére.
   
A héten a forint erősödött a jegybank több monetáris szigorító lépésének köszönhetően. Péntek esti jegyzésén a forint 1,2 százalékkal áll erősebben hétfői kezdőárfolyamánál az euróval, 1,0 százalékkal erősebben a dollárral és 0,4 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.
   
Az év eleji árfolyamánál azonban gyengébben áll a forint: az euróval szemben 0,7 százalékkal gyengült, 8,9 százalékot veszített a dollárral és 4,8 százalékot a svájci frankkal szemben.
 

MTI
Címkék:
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó