A nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre számíthatunk
2021. december 3. 17:13

Várható időjárás szombat éjfélig: egyre inkább kiderül az ég, de emellett közepesen felhős tájak is előfordulnak. Legtovább a keleti, délkeleti határ közelében maradhat felhős az ég, amelyből jelentéktelen zápor, hózápor előfordulhat. Péntek estére az ország legnagyobb részén kiderül az ég, majd az éjszaka második felében északnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Helyenként kialakulhat köd, zúzmarás köd, amelyek szombat délelőtt megszűnnek.

Szombaton a nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, az északi megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Határozott felhőzet növekedésre délutántól készülhetünk. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, akkortól északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A nagy területen elénk, néhol erős északi, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A legtöbb helyen péntek este és szombaton is mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton hajnaltájt feltámad az immár déli szél, amely szombaton tovább erősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, azonban a fagyzugokban ettől hidegebb is lehet.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között várható, a déli megyékben a magasabb értékekkel.

MTI
Címkék:
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó