Őrizetbe vették a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét a csehek
2021. november 30. 18:40

Őrizetbe vette kedden a morvasziléziai Opavában a cseh rendőrség Vlagyimir Bazanovot, a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét és feleségét. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy a szükséges engedélyek nélkül léptek be Csehországba - közölte a Deník N cseh internetes hírportál.

Vladimir Bazanov Elected President of the Football Federation of Belarus (BFF)

Bazanov – futball-legal.com

Bazanovot és feleségét a Csehország-Fehéroroszország női vb-selejtező előtt vették őrizetbe a cseh hatóságok. A mérkőzés egyébként elmaradt, mert a fehérorosz válogatott három tagjának pozitív lett a koronavirustesztje. A Deník N azt írja: Bazanov fontos szövetségese Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezetőnek, és segít neki megőrizni a hatalmat.
   
A morvasziléziai rendőrség később a lap értesülését megerősítette.
   
"Megerősíthetjük, hogy rutinellenőrzés során őrizetbe vettünk két idegen állampolgárt, akik az egészségügyi minisztérium óvintézkedéseivel ellentétben tartózkodnak Csehország területén" - mondta újságíróknak Pavla Jirousková, a morvasziléziai rendőrség szóvivője.
   
A rendőrség neveket nem hozott nyilvánosságra. A Deník N értesülését nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
   
Nem sokkal az őrizetbe vétel után az európai (UEFA), illetve a fehérorosz labdarúgó-szövetség azzal a kéréssel fordult a cseh labdarúgó-szövetséghez, hogy segítsen az őrizetbe vettek szabadon bocsátásában és a helyzet tisztázásában.
   
A 64 éves Vlagyimir Bazanov 2019-től áll a fehérorosz labdarúgó-szövetség élén, támogatja a Lukasenka-rendszert, ezért több országban tiltólistán van. Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter hétfőn azt nyilatkozta, amennyiben Bazanov Csehországba érkezik, kiutasítják.  

MTI
Címkék:
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó