Napközben délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap
2021. november 30. 16:22

Várható időjárás szerda éjfélig: kedd délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elsősorban az ország északi felében várható csapadék: kezdetben nagyobb területen megvan az esély havazásra, havas esőre, majd egyre inkább havas esőre, majd esőre vált a halmazállapot. A lehullott hó olvadni fog, hajnalra pedig jórészt meg is szűnik a csapadék.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, de napközben délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Naplementéig nagyjából az ország délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az északi megyékben helyenként gyenge eső, futó zápor előfordulhat.

A délnyugati szél kedd délután egyre nagyobb területen erősödhet meg, sőt néhol viharos széllökések is lehetnek. Szerda hajnalra némileg mérséklődik a szél, szélerősödésre szerda délutántól számíthatunk újra.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 1 és 6 fok között alakul, csak az északkeleti határvidéken lehet kissé hidegebb.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 4 és 11 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, a Dél-Dunántúlon azonban ennél kissé melegebb is lehet.
 

MTI
Címkék:
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó