Az erdészek és vadászok zarándoklatát tartják Szentkúton
2021. október 26. 07:54

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke.

A Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton, amelynek különlegessége, hogy egy dámbika terítéke is díszíti a templomot, kiemelve a rendezvény egyediségét - mondta Kerekes-Dancsok Regina, hozzátéve: a szervezők idén is abban bíznak, hogy "Szent Hubertus eléjük vezeti a vadat". (Szent Hubertus a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje.)
   
A trófeabemutató a szakmai közönségnek reggel 10 órakor kezdődik, 11 órától pedig a Szent Hubertus-mise lesz.
   
A sajtófőnök közölte: a rendezvény elsősorban vadászoknak szól, de délutántól a szervezők szívesen fogadnak minden érdeklődőt. Idén egy különleges, virtuális vadászatot is rendeznek a helyszínen felállított sátorban, illetve a vadászterületeken történő gazdálkodást segítő informatikai rendszert is bemutatják.
   
A Szent Hubertus búcsú a 16., és egyben idei utolsó búcsú lesz a Nógrád megyei nemzeti kegyhelyen.
 

MTI
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó