Gyurcsányi fenyegetés: Karácsonyt megbuktatással rémisztgette
2021. október 22. 12:21

Többek között azzal fenyegetőzött a DK, hogy megbuktatnak főpolgármesterként, felrúgják az egészet – közölte Karácsony Gergely a Jelen hetilap JelenValó című internetes videóműsorában.

A főpolgármester elárulta: azt is mondták már neki politikai pályafutása során, hogy „tudjuk, hova jár a gyereked óvodába”.

Emlékezetes, Karácsony az előválasztás során azt állította: Gyurcsány Ferenc sms-ben próbálta megzsarolni.

Ezeket az üzeneteket pedig archiválta.

Később Karácsony már úgy fogalmazott az üzenetekkel kapcsolatban, hogy „nem büntetőjogi értelemben beszélünk róla”, hanem „az egy politikai játszma”.

A Jelennek adott interjúban arra a kérdésre, hogy akkor mégis mi igaz ezekből az sms-ekből, Karácsony úgy fogalmazott: az utóbbi időszak turbulens volt, és ilyenkor „ilyen mondatok elhangoznak”. Amikor megkérdezték, konkrétan mivel zsarolta őt a DK, esetleg azzal, hogy nem szavaznak meg a közgyűlésben bizonyos témákat, leszögezte: „Ezek sokkal keményebb mondatok, és nem arról szólnak, hogy holnap megszavazzuk-e valamely fővárosi cég költségvetési beszámolóját. Ez nem erről szól.”

Kitért arra is, hogy az ellenzéki pártok, noha egymásra vannak utalva, mégis rivalizálnak egymással, és a „DK-nak más a vérmérséklete”. Igen érdekes, hogy a politikus arról is beszélt: unta a miniszterelnök-jelölti vitákat. „Ott voltam, tudtam, hogy ezt nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között az jutott eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre” – mondta a főpolgármester.

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó