Olasz Testvérek párt politikusa: 1956 üzenete a mai Európának szól
2021. október 21. 23:43

A népek szuverén döntési jogát hangsúlyozza a mai Európában is az 1956-os magyar forradalom Francesco Lollobrigida, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) képviselőházi frakcióvezetője szerint, aki a nemzeti ünnep alkalmából nyilatkozott az MTI-nek.

Francesco Lollobrigida a Orte e Montefiascone - Tusciaweb.eu

Az itáliai politikus – tusciaweb.eu

Francesco Lollobrigida kifejtette, a magyar forradalom üzenete hetvenöt év elteltével sem változott.
   
"1956 ma is azt hirdeti, hogy a népeknek szabadon kell dönteni saját sorsukról, és harcolniuk kell az ellen, aki el akarja őket nyomni" - mondta az Olasz Testvérek politikusa. Hozzátette, ugyanez követendő a mai Európában is: "jobb, erősebb Európát akarunk, mely tiszteletben tartja a népeket, és szabadságukat".
   
A jobboldali parlamenti párt frakcióvezetője a nemzeti ünnep alkalmából a római magyar nagykövetségen rendezett megemlékezésen vett részt, amelyen hagyományosan az olasz politikai, gazdasági és kulturális élet képviselői is jelen voltak, közöttük Pier Francesco Pingitore az 56-os fiatalok emlékére írt Előre budai srácok olasz dal szerzője. Beszédet Kovács Ádám Zoltán nagykövet, valamint Andrea Carteny, a római La Sapienza tudományegyetem nemzetközi kapcsolatok története tanszék professzora mondott.

Maurizio Gasparri, a Hajrá Olaszország (FI) szenátora úgy fogalmazott, a magyar 56 a szabadság és a bátorság értékeit képviseli.
   
"Szívünkben mindig a budai és pesti srácok hősiességét érezzük, akik puszta kézzel harcoltak a tankokkal szemben. Az a hősiesség soha nem merülhet feledésbe, mivel jelentős történelmi fejezetnek számít, és ma a Magyarország és a magyar nép iránti szeretet kell, hogy ösztönözze, hiszen a mai magyar fiatalok azoknak a példát mutató fiataloknak az unokái. Ezért van, hogy mi Olaszországban szeretjük Magyarországot, és sokan, akik elköteleztük magunkat a politikában, és akik ismerjük a történelmi igazságot, testvéreknek érezzük azokat a srácokat, akik feláldozták magukat a magyarok és mindannyiunk szabadságáért" - fejtette ki Gasparri.
 

MTI
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó