Geopolitikai fegyver a migráció – videó!
2021. október 19. 21:51

A migráció lehet geopolitikai fegyver - figyelmeztetett a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára egy szakmai beszélgetésen kedd este Budapesten.

Orbán Balázs rámutatott: a migrációval országokat gyengíthetnek meg. Szakértők szerint a második világháború óta mintegy 70 alkalommal történhetett ilyen. "Ezt meg kell állítani!" - hangsúlyozta.
   
A magyar kormány figyelmeztetett erre az elmúlt években, ám az EU-ban csak most figyeltek fel rá, például miután Fehéroroszország Lengyelországba és a Baltikumba utaztatott migránsokat - mondta az államtitkár.
   
Kiemelte: nagy jelentősége van annak, hogy a tranzit-, illetve befogadó országok milyen üzeneteket küldenek a kibocsátó országoknak, a potenciális migránsoknak.

Angela Merkel német kancellár fél évtizeddel ezelőtti mondatainak például súlyos következményük lett.
   
Olyan egyszerű, jól érthető, egyértelmű üzenetek kellenek, mint például, amikor egy ausztrál tábornok videóüzenetében leszögezte, hogy országába illegálisan nem lehet bejutni, ezt meg fogják akadályozni - közölte Orbán Balázs.

video

Az ausztrál tábornok videóüzenete a migránsoknak, embercsempészeknek, bűnsegítő NGO-szélsőségeseknek – youtube. Campbell generális világosan beszél: „A szabályok mindenkire vonatkoznak: családokra, gyerekekre, kísérő nélküli, művelt és szakképzett gyerekekre. Nincs kivétel. Ne higgy az embercsempészek hazugságainak. Ezek az emberek ellopják a pénzedet, és a semmiért teszik kockára életedet és családod életét.”  A tábornok leszögezi: „Az üzenet egyszerű. Ha törvénysértően érkezel Ausztráliába hajóval, nincs mód arra, hogy otthonoddá tett Ausztráliát."

Megjegyezte: a jelenlegi uniós és ENSZ-szabályozás teljesen alkalmatlan ezeknek a folyamatoknak a megfékezésére. "A hiba nem a mi készülékünkben van" - fogalmazott.
   
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2015-ben 400 ezer migráns akart átvonulni az országon rendezetlenül, s ezzel a politikának foglalkoznia kellett.
   
Orbán Balázs szerint amit ma látunk, az a "jéghegy csúcsa". A migrációt kibocsátó országok rendkívül instabilak, népességmegtartó képességük csekély, ugyanakkor ugrásszerűen nő a lakosságuk, és vallási, kulturális konfliktusok vagy éppen a klímaváltozás miatt tízmilliók indulhatnak el.
   
Az EU-nak most „nem kéne nyitnia" - jelentette ki.
   
Kitért arra, a Közel-Keletről, Afrikából érkezők és a magyar társadalom között olyan nagy a kulturális különbség, hogy "kétesélyes", sikeres lesz-e ez az integráció gazdasági, kulturális téren.
   
A magyar kormány a migránsok integrációja helyett a magyar családok támogatására költ - fűzte hozzá Orbán Balázs.

MTI
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó