Felfüggesztették az LMBTQ-tankönyv szétosztását a valenciai Castellón iskoláiban
2021. október 18. 12:46

Az egyik katolikus szervezet feljelentése után a bíróság hétvégén azonnali hatállyal arra utasította az önkormányzatot, hogy állítsa le az érintett könyvek forgalmazását és a tantermekben való szétosztását. Úgy vélik: mivel azok nem lettek megfelelően felülvizsgálva, hosszú távon akár káros hatással is lehetnek a gyerekek fejlődésére. A régió kulturális minisztériuma, aki egyben a feminista és LMBTQ-jogokért is felel közleményében kifejtette: “zavarba ejtőnek” tartják a bíróság döntését, ugyanis “meggyőződésük, hogy a könyvek iskolai jelenléte jó dolog és segíti a sokszínűség elfogadását, tiszteletét és a toleranciát, emellett eszköz a tanárok számára, hogy megfelelően érzékenyítsék a tanulókat”.

A feljelentő katolikus szervezet azt közölte, hogy nem akarnak semmilyen vallási vagy ideológiai szabadságot megsérteni, de megfelelő ellenőrzés nélkül ezek a könyvek “helyrehozhatatlan károkat” okozhatnak az új generációnak, ezért a szülőknek is kiemelten oda kell figyelniük arra, hogy “az intézmények ne erőltessenek rá semmilyen ideológiát a gyerekekre”.

A kiadványokat, amelyek elsősorban a 12-17 éves korosztálynak készültek, az az Egyenlőségi Minisztérium biztosította az oktatási intézményeknek, amely a júniusban elfogadott transztörvényt készítette. Spanyolország teljes területén tanítják már a gyerekeket különböző LMBTQ-tankönyvekből.

Mediaworks
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó