Nagy a baj Romániában: már a WHO is bekapcsolódik a járvány elleni harcba
2021. október 18. 11:38

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztségviselői hétfőn a román Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) vezetőségével tartanak távértekezletet annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak az országnak a járvány elleni harcban és az oltási kampány fellendítésében. Ezt a WHO romániai képviselője, Alexandru Rafila erősítette meg.

A negyedik hullám Romániára sokkal súlyosabban csapott le, mint a legtöbb országra, ennek magyarázata a lakosság alacsony átoltottsági szintje. A kórházakban kritikus a helyzet, csak az elmúlt héten több mint kétezer koronavírus-fertőzött beteg hunyt el – írta a G4media.

A romániai hatóságoknak már számos ország nyújtott segítséget. Például Magyarországra súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket szállítanak át, Olaszország monoklonális antitestdózisokat küld, további adagok érkeznek Németországtól, Dánia oxigénkoncentrátorokkal és lélegeztetőgépekkel segít, a WHO oxigéndúsítókat ajánlott fel, Svájc bukaresti nagykövetének közbenjárására pedig a svájci gyártó tocilizumab hatóanyagú gyógyszereket szállít Romániának

Az uniós polgári védelmi mechanizmusának aktiválása során az ország eddig Magyarországtól, Hollandiától és Lengyelországtól kapott műszaki és gyógyszersegítséget.

Az Egészségügyi Világszervezet egyeztet a romániai közegészségügyi hatóság képviselőivel további segítségnyújtásról, hogy az egészségügyi krízis megoldásához és az oltakozási hajlandóság növeléséhez járuljanak hozzá a nemzetközi szakemberek.

hirado.hu
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó