Két embert megölő, ritka tigrist fogtak be Indonéziában
2021. október 18. 09:24

A szumátrai tigris egy dombon térerőt kereső fiatalat és egy aranyásót ölt meg. Elfogtak Indonéziában egy ritka szumátrai tigrist, amely a hatóságok szerint megölt két embert.

A ragadozót sikerült csapdába csalni Szumátra sziget középső részén, egy Air Batu nevű faluban, ahonnét egy állatmentő állomásra szállították. A hatóságok szerint ez az állat ölethetett meg két embert az elmúlt napokban: Air Batuban

egy húszéves férfit, aki térerőt keresve felment egy dombra, egy másik környékbeli faluban pedig egy folyóparton dolgozó aranyásót. A szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) a legkisebb még élő tigrisalfaj, és csak néhány száz példány lehet belőle. Ez az utolsó tigrisalfaj Indonéziában, ahol két másik alfaj, a jávai és a bali tigris, már kihalt.

MTI
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó