Az orosz Szojuz MS-18 űrszonda leszállt Kazahsztánban – videó!
2021. október 17. 23:09

Vasárnap landolt Kazahsztánban az orosz Szojuz MS-18 űrszonda visszatérő modulja, amelyben Oleg Novitsky űrhajós, Julia Pereszild színésznő és Klim Sipenko filmrendező utazott – derült ki a Roszkozmosz orosz űrkutató társaság élő közvetítéséből.

Oleg Novitsky felvétele – Roszkozmosz

A mentők kisegítették a személyzet tagjait. A színésznő és a filmrendező október 5 -én érkezett az ISS -hez, és 12 napot töltöttek pályán. Novitsky űrmissziója már április 9 -én kezdődött.

videó

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz főigazgatója a Channel One adásában azt mondta, hogy Novitsky, aki több időt töltött pályán, mint a többi visszatérő, elfogadható állapotban van.

„Nagyon jól érzi magát egy ilyen hosszú űrrepülés után. Az állapota normális. Nyírlevet kért, és meg is kapta" – mondta Rogozin.

tass/Roszkozmosz sajtószolgálat
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó