MLSZ - Pénzbüntetés a Debrecennek
2021. szeptember 28. 17:40

Szurkolóinak ismétlődő rendzavarása miatt pénzbüntetést kapott a DVSC a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától kedden.

Az MLSZ honlapja szerint az élvonalban szereplő debreceni klubot azért büntették meg, mert drukkerei a Ferencváros és a Kisvárda elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéseken megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak. A pénzbüntetés mértékét nem közölték.
   
A Ferencváros-Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a bizottság mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárást indított szurkolói rendzavarások, köztük pirotechnika-használat, valamint megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt.
   
Az NB I hetedik fordulójában kiállított Yoell van Nieff (Puskás Akadémia) és Abdoulaye Diaby (Újpest) egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A bizottság a másodosztályban szereplő Diósgyőrt összevont eljárás alapján pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a DVTK Stadion öt szektorának lezárását a következő hazai NB II-es mérkőzésre, mert szurkolói a Pécs, a Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni meccsen megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak és pirotechnikai eszközöket használtak.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó