A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon
2021. szeptember 21. 23:18

A futballmeccsek után a pályán imádkozott az edző, ezért elbocsátották állásából. A fellebbviteli bíróság jogszerűnek találta kirúgását, ezért most a legfelsőbb bírósághoz fordul az amerikaiak vallásszabadsága érdekében.

Joe Kennedy keresztény futball edző a pálya 50 yardos vonalánál csendben, letérdelve imádkozott az iskola focimeccsek után, ezért elbocsátották. A Washington állambeli Kilencedik Kerületi Fellebbviteli Bíróság döntése szerint kirúgása jogszerű volt, mert megsértette a kerület szabályzatát, amely az állam és egyház szétválasztásán alapul.

A Christian Headline információi szerint a legfelsőbb bíróság 2019-ben nem akarta tárgyalni az ügyet, négy bíró azonban úgy döntött, hogy mégis megvizsgálják a korábbi döntést. Joe Kennedy-t a First Liberty Institute nevű szervezet képviseli. Szerintük az iskola megsértette az edző alkotmányos jogait. Kelly Shackleford vezető jogász szerint, „egyetlen amerikait sem szabad arra kényszeríteni, hogy válasszon a hite és a szeretett munkája között.”

Mint mondta, a fellebbviteli bíróság döntése amerikai millióinak a jogait veszélyezteti, akik egyszerűen csak azt akarják, hogy szabadon gyakorolhassák vallásukat anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy elveszítik munkájukat.

Kennedyt Paul Clement is képviseli, aki George Bush elnök idején az Egyesült Államok főügyésze volt. Mint mondja, a szabályozás gyakorlatilag azt jelenti, hogy az állami alkalmazott tanároknak le kell mondaniuk a vélemény- és szólásszabadsághoz való jogukról az iskola kapujában.

vasarnap.hu; v4na
Címkék:
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó