Kárpátalja: 18 ezer dollár kenőpénzt elfogadó határőr Szürtében
2021. szeptember 21. 23:07

Cigarettacsempészektől 18 ezer dollár vesztegetési pénzt elfogadó határőrt vettek őrizetbe az Állami Nyomozóiroda (DBR) és a kárpátaljai speciális ügyészség munkatársai hétfőn Szürtében, a helyi pizzériában – adta hírül a suspilne.media hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a határőr elfogásának tényét a kiadványnak megerősítette Tetyana Muravel, a DBR lembergi területi főosztályának sajtószóvivője.

Olekszij Hrobuszt, a DBR lembergi területi főosztálya ungvári 5. sz. nyomozóosztályának vezetője pedig elmondta, hogy a határőr a kenőpénz fejében azt ígérte, hogy segít megszervezni cigaretta csempészését az Európai Unió területére.

Mint közölte, a vesztegetési pénz összege 18 ezer dollárt és 7 ezer hrivnyát tett ki, de az esetről többet nem akart elárulni. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó