Mindent Budapestért - Karácsony Gergely meglátogatta Pécs polgármesterét
2021. augusztus 4. 17:51

A pécsi városházán tartott megbeszélést Péterffy Attila Budapest főpolgármesterével szerdán – írta meg a Bama.hu. Pécs polgármestere közösségi oldalán a találkozóról azt írta: „szót ejtettünk a Szabad Városok Szövetségének eddigi eredményeiről, az ellenzéki vezetésű városokat sújtó kormányzati elvonásokról, Pécs problémáiról és lehetőségeiről, valamint a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazásról is”.

A portál beszámolt róla, hogy a baloldali városvezetők tárgyalásukról a cikk megjelenéséig részletesebb információkat nem közöltek.

Az mindenesetre különös, hogy Péterffy az ellenzéki városokat sújtó elvonásokat emleget, hiszen Pécs százszázalékos kompenzációt kapott a kormánytól az iparűzési adó megfelezése után – emlékeztet a Bama.hu.

Péterffy Attila polgármester Fotó: Facebook

A több mint kétmilliárd forintos ellentételezés a második legnagyobb volt az országban. A harmadik legjelentősebb összeget pedig a szintén ellenzéki, hagyományosan baloldali fellegvárnak számító Szeged kapta.

Mint ismert, Karácsony Gergely a kormány népszavazási kezdeményezésének felhajtó erejét kihasználva szintén referendumot kezdeményezett. Budapest főpolgármesterének és az MSZP–Párbeszéd-pártszövetség miniszterelnök-jelöltjének kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottság (mivel magánszemélyként adta be őket) csak később fogja vizsgálni. A baloldali politikus kezdeményezésében egyébként több olyan témakör is szerepel, melyekről előre sejthető, hogy nem lehet népszavazást kiírni.

Hogy mi hangozhatott el a két városvezető között a Karácsony Gergely által életre hívott baloldali lobbiszervezet, a Szabad Városok Szövetségének (SZVSZ) eredményeit illetően, azt elég nehéz megtippelni. A Magyar Nemzet írt arról februárban, hogy a lapunk által megkérdezett SZVSZ-tag polgármesterek sem tudtak a szervezet által elért eredményekről beszámolni.

Mivel Karácsony Gergely nemcsak Budapest főpolgármestere, de az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje is, meglepő lenne, ha a két politikus között ne jött volna szóba a baranyai baloldal szövetségi viszonyainak meghökkentő alakulása nem egészen egy évvel az országgyűlési választások előtt – mutat rá a bama.hu. Mint ismert, a Karácsonyt indító pártszövetség jelenleg Mellár Tamást is támogatja a Baranya 1-es országgyűlési választókörzetben.

Mellár és Péterffy viszonya viszont igencsak megromlott az elmúlt időben, a párbeszédes országgyűlési képviselő ugyanis nemrég a polgármester kizárását kezdeményezte a Mindenki Pécsért Egyesületből, amelynek színeiben a baloldal Pécsett megnyerte az önkormányzati választásokat 2019-ben. A Mellár által gründolt egyesület mára – hiába kapott választói felhatalmazást – kiszorult a hatalomból a városházán. A napokban pedig Péterffy főátvilágító ügyvédje, Bodnár Imre bejelentette, hogy indul Mellár körzetében az előválasztáson. Volt tehát mit megbeszélnie Karácsonynak és Péterffynek – teszi hozzá a portál.

MNO - bama.hu
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó