Egész Szlovákia felháborodott az LMBTQ-vandalizmuson
2021. augusztus 4. 17:37

„Elítélem a templomok elleni vandál támadásokat Pozsony belvárosában!” – reagált elsőként a szlovák kormányból Facebook-oldalán Veronika Remiąová miniszterelnök-helyettes arra, hogy szerdára LMBTQ-jelszavakkal festettek le több keresztény épületet.

Bejegyzésében figyelmeztetett, hogy egy demokráciában teljesen elfogadhatatlan az effajta támadás. Ugyanakkor arról nem tett megjegyzést, hogy a feliratok LMBTQ-szlogenek voltak.

A liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt ugyancsak elítélte a történteket. A párt egyik vezetője, Miroslav ®iak úgy vélte,a vandáloknak az volt a céljuk, hogy az LMBTQ-közösséget rossz fényben tüntessék fel, és kétségét fejezte ki, hogy a rongálóknak bármiféle köze lenne a szivárványos közösséghez.

– Nagyon nehéz lesz helyrehozni a megrongálódott homlokzatokat – panaszolta a TASR szlovák hírügynökségnek Tibor Hajdu, a pozsonyi érsekség vezetője. Meglepő nyugodtságról tanúbizonyságot téve még annyit fűzött hozzá, reméli, hogy a tetteseket kézre kerítik, és többé nem fordul elő ilyen. A rendőrség közlése szerint egyébként vizsgálják a környék térfigyelő kameráinak felvételeit. A Ma7.sk tudósítása szerint a pozsonyi önkormányzati rendőrség, amely, bár az elkövetőkről és azok indítékáról még nem tudott információt szolgáltatni, annyit jelzett, hogy az állami rendőrséggel közösen próbálják felkutatni az elkövetőket.

De elítélően nyilatkoztak még a legnagyobb szlovák LMBTQ-szervezetek is.

– Akik valamiért ilyen gaztettre vetemednek, nem járulnak hozzá, hogy a Szlovákiában élő különböző csoportok megértsék egymást, nem is beszélve az elfogadás és az LMBTQ-személyek egyenlőségének ügyének előremozdításáról – fejezte ki felháborodását Facebookon az Iniciatíva Inakos» (Másság Kezdeményezés) és a Duhovy PRIDE Bratislava (Pozsonyi Szivárvány Pride).

MNO
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó