Negyedszer táboroztak együtt a dél-bánáti gyerekek
2021. augusztus 3. 23:53

Az udvarszállási Petőfi Sándor MME szervezésében tartották meg Fejértelepen a IV. Dél-bánáti hagyományőrző, közösségépítő, népzenei és néptánc tábort, amely ma zárult. A helyszín a fejértelepi plébánia udvara és a művelődési otthon nagyterme volt.

A tavalyi év kihagyása után az idén is szép számban vettek részt a munkában a gyerekek, több mint negyvenen voltak az érdeklődők, az előadókkal, foglalkoztatókkal, a zenészekkel összesen ötven feletti volt a létszám.

A táborba a környező településekről érkeztek résztvevők, Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Hertelendyfalváról, Keveváráról és Versecről, de néhány helybeli, fejértelepi gyerek is bekapcsolódott a munkába, sőt voltak néhányan, akik Szabadkáról érkeztek, viszont a nagyszülőknél töltik a nyarat.

A tábor ideje alatt vendégeket is fogadtak, akik még hangulatosabbá tették a foglalkozásokat, kézművességekkel szórakoztatta a gyerekeket Torjai Zita, míg Micsik Béla egy feledhetetlen hangszerbemutatót tartott mindenki nagy örömére.

A tábor munkáját segítette Kiss Zselykó - Zsiga és Raffai Anikó, néptáncoktatók, akik a haladó csoport tagjaival gyakoroltak, a kisebb gyerekekkel pedig Tóth Andrea és Virág Laura foglalkozott, népi játékokat, népdalokat, a tánclépések alapjait mutatták meg nekik. A hangszeres oktatást a temerini Berbence zenekar tagjai, valamint a szervezők egyike, Győrfi Sándor tartotta, aki három, hegedűn játszó fiatallal igyekezett gyakorolni a népzenei elemeket.

A tábor résztvevői augusztus 6-án, a hertelendyfalvi aratóünnepség műsorában mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília 

vajma.info
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó