Koronavírus: Elhunyt két beteg, 26 új fertőzöttet találtak Magyarországon
2021. augusztus 3. 09:26

Két beteg meghalt, és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 628 383 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 453 177-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 809 672-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 029-re emelkedett. A gyógyultak száma 749 461.
   
Kórházban 77 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 30 182-re csökkent.
   
Hatósági házi karanténban 1349-en vannak, a mintavételek száma 6 352 215.
   
Közölték: a delta variáns több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
   
Az időseknek, a krónikus és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás - írták.
   
Kiemelték: Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltást, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni.
   
Eddig 20 ezren foglaltak időpontot a harmadik oltásra, és majdnem 4 ezren már meg is kapták. Az idősotthonokban is tart már a harmadik oltások beadása.
   
Felhívták a figyelmet arra, hogy aki nem tud interneten időpontot foglalni a harmadik oltásra, azt a háziorvosánál is kérheti.
   
Fontosnak nevezték, hogy azok is megerősítsék a védelmüket, akik az év elején kapták az oltást.
   
Kitértek arra: Magyarország biztosítja az oltás lehetőségét a közös határok mentén élőknek is, tovább növelve ezzel a járvány elleni védettséget.
   
Emlékeztettek, még tart a nemzeti konzultáció, amellyel a kormány kikéri az emberek véleményét a járvány utáni életről, többi között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőív online is kitölthető.
   
Az Európai Unión belüli utazásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás - írták. Azoknak, akik az unión belüli utazást terveznek, érdemes letölteniük vagy az eeszt lakossági portáljára belépve kinyomtatni az uniós Covid-igazolást.
   

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144 630) és Pest megyében (112 286) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 789), Győr-Moson-Sopron (44 506) és Hajdú-Bihar megye (42 648). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 800 fertőzöttel.

MTI
Címkék:
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó