LMBTQ-közösség kényszerített bocsánatkérésre egy ohiói templomot
2021. július 31. 13:54

Miután a templomba meghívott előadó kritizálta, hogy a gyerekeknek pubertásblokkolókat és hormonterápiás készítményeket adnak, az LMBTQ-közösség tüntetést szervezett az amerikai Cincinnati városának Oakley nevű városrészében lévő Crossroads temploma előtt.

A tüntetés előtt egy héttel David Mahan, a Keresztény erény központjának (Center for Christian Virtue) politikai igazgatója beszédet tartott a templomban. Mahant azért hívták meg vendégelőadónak, hogy a nemi identitásról és a nemváltoztatásról beszéljen, előadásában azonban kitért arra, hogy milyen hatást gyakorolnak a pubertásblokkolók a transzneműnek kikiáltott gyermekekre és családjukra – áll a Magyar Nemzet cikkében.

Mahan szerint a magukat transzneműnek kikiáltó embereket hasonlóképpen kellene kezelni, mint az anorexiásokat. Majd beszédében megkérdezte a gyülekezet jelen lévő tagjaitól, hogy mit tennének, ha egy anorexiás gyerek kerülne eléjük, aki öngyilkos akar lenni, mert azt hiszi, hogy kövér.

„Mi a válasz? Megerősíted a gyerek állítását, hogy valóban kövér, vagy pedig megpróbálod elérni, hogy a torz mentális állapota ismét megfeleljen a valóságnak? És ha az utóbbit tennéd egy anorexiás esetében, akkor miért ne tennéd ezt transzneműnél is?” – tette fel a kérdést Mahan.

Jack Crofts, a tüntetés szervezője ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a múlt vasárnap megtartott prédikációra válaszul szerveztük a tüntetést, amellyel elsősorban a transzneműeknek és a transznemű fiataloknak kívánunk üzenni, rengeteg bántó megjegyzést tettek rájuk”. Majd hozzátette: „azért jöttünk ide, hogy megmutassuk, támogatjuk az LMBTQ-közösséget.”

A templom végül a rengeteg kritikára reagálva egy közleményben kért bocsánatot.

Az elmúlt héten a Crossroads egy vendégelőadót látott vendégül, akinek az volt a feladata, hogy előadást tartson a gyermekek nemváltoztatásáról, de sajnos voltak olyanok, akik a beszéd végén megsebzettnek érezték magukat. Függetlenül az ember szexuális és nemi identitásától, mindenkit szeretettel látunk a templomunkban, csakúgy mint Isten. A hétvégén hallott véleménynek nem az volt a célja, hogy bárkit megbántsunk vele, sajnáljuk, hogy ez történt – áll a közleményben.

hirado.hu
Címkék:
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó