NB I-es futball – Minden csapat otthon focizik a hazai meccsein
2021. július 30. 12:41

Újdonsággal kezdődik a magyar labdarúgó NB I. 2021–2022-es idénye: az MLSZ bevezette a videóbíró használatát. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője szerint minden élvonalbeli stadion alkalmas a VAR-rendszer befogadására és működtetésére. Egy nap három mérkőzést tudnak kezelni a VAR-kocsival, amelyben három szakember tevékenykedik: a videóbíró, a videóasszisztens és az operátor. Ők közvetlen kapcsolatban állnak a játékvezetővel, a végső döntés minden esetben az utóbbi kezében van.

A Honvéd is haza­költözött, minden csapat otthon focizik a hazai meccsein

Kép: MTI/Bruzák Noémi

Az élvonalban továbbra is tizenkét csapat szerepel majd, az előző idény első tíz helyezettjéhez két újonc, az egyéves szünet után visszatérő Debreceni VSC és a korábban a 2016–2017-es idényben a legjobbak között szereplő Gyirmót csatlakozott.

Az átigazolási időszak aligha rendezte át alapvetően az erőviszonyokat, de elképzelhető, hogy a Ferencváros, amely a mostani szezonnak is egyértelmű esélyese, ezen a fronton is növelte előnyét riválisaival szemben Ryan Mmaee, Stjepan Loncar és Kristoffer Zachariassen szerződtetésével. Ugyanakkor nyolc hónapra elveszítette a keresztszalag-szakadást szenvedett középpályását, Sigér Dávidot.

A válogatottak közül (egyelőre) Bolla Bendegúz (Wolverhampton, majd kölcsönben Grasshoppers), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba) és Gazdag Dániel (Philadelphia Union) igazolt külföldre.

A tizenkettes mezőnyből három klub is új edzővel vág neki a szezonnak, Peter Stöger a Ferencvárost, Joao Janeiro a Kisvárdát, a – válogatott stábjából érkező – olasz Giovanni Costantino az MTK-t irányítja majd.

A MOL Fehérvárnál a nemzetközi kupakudarc után lemondó Kovács Zoltánt a Zalaegerszegről érkező Sallói István váltotta a sportigazgatói poszton. Sallói – a Vidi korábbi játékosa – és a vezetőedző Szabics Imre legutóbb a válogatott stábjában dolgozott együtt, Dárdai Pál, majd Bernd Storck kapitánysága idején.

Immár minden csapat saját stadionjában játszhatja hazai mérkőzéseit, a Honvéd hazaköltözött Kispestre, a Bozsik Arénába.

Kép: honvedfc.hu

Az első forduló programja. Péntek: Paks–Mezőkövesd 18.15, Gyirmót–MTK 20.30. Szombat: Ferencváros–Kisvárda 17.45, Bp. Honvéd–Debrecen 20.00. Vasárnap: ZTE–MOL Fehérvár 17.45, Újpest–Puskás Akadémia 20.00. w
 

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó