Letette esküjét az LMP új NVB-delegáltja
2021. július 30. 11:54

Letette esküjét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) LMP által delegált új tagja, Csonka Krisztián - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel pénteken.

A jogszabály szerint az Országgyűlésben frakcióval rendelkező pártok egy-egy tagot delegálhatnak az NVB-be. Az LMP a múlt héten hívta vissza a testületből Bodolai László ügyvédet.
   
Az NVI közleménye szerint a párt Csonka Krisztiánt delegálta a testületbe, aki Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke előtt pénteken le is tette az esküt, így az NVB-tagsággal járó minden jogát és kötelezettségét gyakorolhatja.
 

MTI
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó