Több ezer mexikói elítéltet engednek szabadon
2021. július 29. 21:53

Elnöki rendelet alapján több ezer elítéltet helyeznek szabadlábra Mexikóban – jelentette be csütörtökön az ország államfője.

Manuel Lopez Obrador közölte, hogy szabadulnak a 75 évnél idősebb rabok, továbbá a 65 évnél idősebb krónikus betegek, ha nem követtek el súlyos bűncselekményt.

Megnyílnak a szövetségi börtönök kapui azok előtt is, akiket megkínoztak, tekintet nélkül életkorukra és arra, hogy milyen bűncselekménnyel vádolták meg őket. Ugyancsak szabadulnak azok, akik már tíz éve vannak rács mögött ítélet nélkül és nem súlyos bűntett miatt.

Emberi jogi szervezetek többször vádolták Mexikót azzal, hogy a hatóságok gyakran kínzással csikarnak ki vallomásokat. Obrador tudatta, hogy a jövő héten írja alá a rendeletet. A mexikói belügyminiszter közlése szerint csaknem 95 ezren raboskodnak ítélet nélkül az ország börtöneiben.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó