Gyengült szerdán a forint
2021. július 28. 19:59

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, leadva ezzel az előző nap a jegybanki kamatemelést követően elért erősödését.

Kedden a forint erősödött miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a piaci várakozásoknál kissé nagyobb mértékben, 30 bázisponttal 1,20 százalékra emelte az alapkamatot, a kamatfolyosót pedig a 0,25 százalék és 2,15 százalék közötti szintre emelte. Virág Barnabás, az MNB alelnöke emellett megerősítette, hogy a monetáris tanács a kamatemeléseket mindaddig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok újra kiegyensúlyozottá válnak.

Szerdán a forint 0,4 százalékkal gyengült az euróval, 0,5 százalékkal a dollárral és 0,6 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az euró jegyzése a kora reggeli 359,18 forintról este hét órára 360,65 forintra, a dolláré 303,80 forintról 305,26 forintra, a svájci franké pedig 332,14 forintról 334,33 forintra emelkedett.

Júliusban a forint gyengült. Szerda esti jegyzésén a forint 2,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 3,1 százalékkal a dollárral és 4,4 százalékkal a hó eleji árfolyamához képest.

Év eleji árfolyamánál az euróval szemben 0,5 százalékkal áll erősebben a forint, a dollárral szemben 2,8 százalékkal gyengébben, a svájci frankkal szemben pedig 0,3 százalékkal erősebben.

MTI
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó