Tokió 2020 - Óriási fölénnyel tajvani aranyérem súlyemelésben
2021. július 27. 10:52

A tajvani Kou Hszing-csun óriási fölénnyel lett olimpiai bajnok Tokióban a női súlyemelők 59 kilogrammos súlycsoportjában.

A 27 éves világcsúcstartó - aki a szakítást és a lökést is magabiztosan nyerte - összetettben 236 kg-mal zárt, a második helyezett türkmén Polina Gurjevát 19 kilogrammal megelőzve.
   
A négyszeres világbajnok Kou öt éve, Rióban harmadik lett.
   
A dobogó harmadik fokára a hazaiak versenyzője, Ando Mikiko állhatott fel.

    Eredmények:
    súlyemelés, női 59 kg, olimpiai bajnok:

   Kou Hszing-csun (Tajvan) 236 kg (szakítás: 103 kg, lökés: 133 kg)
2. Polina Gurjeva (Türkmenisztán) 217 (96, 121)
3. Ando Mikiko (Japán) 214 (94, 120)

MTI
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó