Tokió 2020 - Az 1500 méter gyors magánya: Mihályvári-Farkas Viktória
2021. július 27. 08:34

Az 1500 méteres gyorsúszás nem a legnézőbarátabb esemény a több mint 15 perces futamaival, olyannyira nem, hogy még a versenyzőknek is jut idejük és energiájuk közben elmélkedni, kiváltképpen ha a mezőnytől elszakadva "egyedül" teljesítik a távot.

Mihályvári-Farkas Viktória éppen így járt a tokiói olimpia hétfő esti előfutamában, ugyanis már féltávnál teljesen elszakadt a mezőnytől, így a futam második felét teljes magányban tempózta végig. Mint elárulta, azzal szórakoztatta magát, hogy a vízalatti kamerával versenyezzen, illetve közben végig a családjára gondolt.
   
"Ötszáz méter után ritmust váltottam, de ezernél már éreztem, hogy ez túl erős lett. Ekkor azon jártattam a fejemet, hogy 400 méter vegyesen magamért úsztam, most viszont értük, a családomért, a barátaimért kell kitartanom és a lehető legjobbat kihoznom magamból" - mondta az FTC 17 éves tehetsége, aki első számában minden várakozását felülmúlva a pontszerző hatodik helyen zárt, majd 1500-on a futamgyőzelme ellenére úgy lett 12., hogy közel 12 másodpercet javított az egyéni csúcsán.
   
A májusi, budapesti Eb-n 400 méter vegyesen ezüstérmes sportoló elárulta, nemcsak elmélkedni, vagy épp kamerával versenyezni szokott a leghosszabb medencés távon, hanem akár magában énekelni, vagy éppen olyan matekpéldákat számolgatni, hogy a táv hány százalékát teljesítette már.
   
"A hangulatomtól függ mivel kötöm le a gondolataimat, hogy eltereljem a figyelmemet az utolsó száz méterek fájdalmáról" - mesélte Mihályvári-Farkas a magányban töltött hosszú percekről.
   
A férfiaknak 1904 óta szerepel az ötkarikás programban az 1500 méter gyors, míg a nőknek Tokióban debütál ez a szám.
 

MTI
Címkék:
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó