Felföldi diákok táboroznak a Rákóczi Szövetséggel Sátoraljaújhelyen és Orfűn
2021. július 23. 23:55

Július 25-től a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban közel 400 felvidéki általános iskolás gyermek táborozik. A diákok Pozsonytól a keleti végekig a Felvidék különböző régióiból, kiemelten szórványterületekről érkeznek.

Kép: Rákóczi Szövetség

A tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, de fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek arra vonatkozóan, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve. A tábor megnyitóján, július 25-én, vasárnap 18.30-kor részt vesz Soltész Miklós egyházi ügyekért felelős államtitkár. Július 27-én, kedden Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár keresi fel a táborozókat.

A július 26-án kezdődő orfűi vitorlás táborba ugyancsak felvidéki diákok érkeznek a Csallóközből. Az orfűi táborozókat meglátogatja július 26-án, hétfőn 15 órakor Orbán Balázs államtitkár.

A sátoraljaújhelyi anyanyelvi tábor július 25-től 30-ig tart. Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont (3980 Sátoraljaújhely, V. István király útja 123. www.rakoczihotel.hu).

Az orfűi vitorlás tábor július 26. és 30. között zajlik, Kollár Lajos orvosprofesszorral, miniszteri főtanácsadóval, a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökével közös szervezésben. Helyszín: Orfűi Vitorlás Egyesület (7677 Orfű, Dollár út 12.)

felvidek.ma
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó