Mesemondási világcsúcskísérletre várják a jelentkezőket – Kárpát-medence
2021. július 23. 20:31

A Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, és a Hagyományok Háza szakmai támogatásával 2021-ben ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált. (A fesztivál időpontja: szeptember 9–12.)

Mesemondási világcsúcskísérletre várják a jelentkezőket - A cikkhez tartozó kép

A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.

A szervezők nagy örömére évről, évre nő a Hetedhét Hatvan Népmese­fesztiválra látogató mesemondók száma, s úgy érzik elérkezett az ideje annak, hogy közösen, méltó emléket állítsanak nagy mesemondóinknak, és népmesei hagyatékuknak.

Ezért – 2021-ben, az Önkéntesség évében – felhívást intéznek a mesemondókhoz, pedagógusokhoz, meseszerető gyermekek­hez és felnőttekhez, hogy csatlakozzanak és közösem állítsanak fel egy új világrekordot: a leghosszabb folyamatos népmesemondás rekordját.

"Bízunk benne, hogy felhívásunkhoz számos mesemondó, mesemondással foglalkozó szervezet csatlakozik, és egy különleges, 168 órán át tartó eseménnyel járulunk hozzá az élőszavas mesemondás megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Terveink szerint a programot – szeptember 11-én, szombaton – a hazai mesemondás legkiválóbb mesterei zárnák. Ennek keretében szeretnénk felkérni Téged is, hogy csatlakozz hozzánk és egy önkéntes mesemondással gazdagítsd programunkat!

Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadod és részvételeddel, mesemondásoddal erősíted az emberek mesélési kedvét.

Kérjük, jelezd felénk részvételi szándékodat, hogy a részleteket megoszthassuk Veled!", írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

További információk:

Kovács Marianna
Meseszó Egyesület

Tel: 36-20-577-1177
kmarianna@mail.battanet.hu

Pintér Zsolt
Csűrdöngölő Kulturális Egyesület
Meseszó Egyesület

Tel: 36-30-681-1198
pinterzsolt75@gmail.com

Információ: https://www.meseszo.hu/event-details/folyamatos-mesemondas-vilagrekord-kiserlet

vajma.info
Címkék:
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó