Megérkeztek az első szállodahajók Magyarországra
2021. június 25. 10:52

Csütörtökön megnyitották a határokat a szomszédos országok felé és ennek köszönhetően az első két szállodahajó megérkezett Magyarországra - közölte a kormányszóvivő az egyik hajó kikötőjében pénteken.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: ezek a hajók tavaly szeptember óta nem tudtak Magyarországra jönni a járványhelyzet miatt, és a hazai turisztikai szektorból hiányoztak azok a turisták, akik ilyen a hajókon utaztak volna.
   
Az oltásoknak köszönhetően le tudtuk gyűrni a járvány harmadik hullámát, és egy-másfél hónappal tudtuk ezt előbb megtenni, mint más európai országok, ennyivel korábban tudtuk újraindítani az életet és a magyar gazdaságot - mondta.
   
A most érkezett két szállodahajón több mint 300 turista utazik és Budapest mellett Mohácson és Esztergomban is megállnak - mondta.
   
Azzal, hogy az ehhez hasonló lépéseknek köszönhetően újra tudjuk indítani a turisztikai szektort, újra tudnak indulni az erre épülő vállalkozások - fogalmazott, példaként említve az éttermeket, a városnéző buszokat és az idegenvezetőket.
   
Ezek az első, de nem az utolsó fecskék - mondta a kormányszóvivő.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó