„A magyarok tiszteletet érdemelnek, lenyűgözően játszott Szalai Ádám”
2021. június 24. 10:31

Szívvel, ésszel és lélekkel küzdött a magyar válogatott a szerda esti németek elleni mérkőzésen, a továbbjutáshoz viszont nem volt elég a 2-2-es döntetlen. Ennek ellenére több nemzetközi lap is méltatta a magyar csapat játékát.

„Magyarország tartja a lépést a világbajnokkal: Ezt nem gondoltuk volna”írta német sportlap a Kicker. Kiemelték, Magyarország nem is kerülhetett volna nehezebb csoportba, hiszen Portugáliával (2016-ban Európa-bajnok), Franciaországgal (2018-ban világbajnok) és Németországgal (2014-ben világbajnok) kellett megküzdeniük a csoportmérkőzéseken. Hozzátették, a magyar válogatott teljesítménye a 2020-as Eb-n minden tiszteletet megérdemel, hiszen a franciák ellen hosszú 1-0-s vezetés után 1-1-es döntetlent értek el illetve, Németország ellen is sokáig 1-0-ra vezetettek, majd az első gólt követően néhány másodperccel visszavágtak 2-1-re.

Az amerikai ESPN című sportlap szerint is dicséretet érdemel a magyar válogatott a csoportmérkőzéseken nyújtott teljesítménye miatt.

Mindenki leírta a magyar csapatot, részben azért, mert a 19. helyen álltak a tornán, részben azért, mert a legjobb játékosukat, a sérült Szoboszlai Dominikot nélkülözték, részben azért, mert egy csoportban voltak a regnáló Európa-bajnokkal, Portugáliával, a regnáló világbajnokkal, Franciaországgal és Németországgal, aki ritkán ront el két tornát egymás után” – írták.

Hozzátették, a magyarok mindeközben hat perccel a vége előtt 0-0-ra tartotta Portugáliát, 1-1-es döntetlent játszott Franciaországgal, és sokáig vezettek a németeket ellen Münchenben.

A Sky Sport többek között méltatta Szalai Ádám teljesítményét, akit a mérkőzés végén a meccs emberének is megválasztottak.

Lenyűgözően játszott Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya. A csapat első gólját remek fejessel szerezte meg, ezután önzetlenségét is bebizonyította, hiszen hozzásegítette csapattársát a második góljuk megszerzéséhez – írta az angol nyelvű sportlap, amely még csütörtök reggel is kiemelt helyen foglalkozott címlapján a németek és a magyarok összecsapásával.

hirado.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • EU-csúcs – Az ukrajnai háború hatása Európára
  Az ukrajnai háború hatása Európa biztonságára és gazdaságára, valamint az európai együttműködés megerősítésének lehetőségei lesznek a fő témái a kontinens állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki tárgyalásainak Prágában - közölte szerdán a cseh kormányhivatal.
 • Az amerikai sorozatvetők Krím elleni bevetése
  Az, hogy a Pentagon a Krím ellen amerikai rakétavetőkkel végrehajtandó támadás lehetőségéről beszél, megerősíti az Egyesült Államok szerepvállalását Oroszország és Ukrajna konfliktusában - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.
 • Rétvári: az iskolaépítő tevékenységet folytatni kell
  Gróf Klebelsberg Kuno egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter népiskolai programjában iskolákat épített; a magyar kormány az elmúlt tíz évben igyekezett ezen az úton továbbmenni, az oktatásba fektetett be, s ezt a munkát folytatni kell a jövőben is - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új épületrészének szerdai átadóünnepségén.
MTI Hírfelhasználó