Orbán Balázs: A Jobbikot belesütötték a mazsolatortába
2021. június 14. 15:30

Napirend előtti felszólalásában hétfőn Jakab Péter arról beszélt, hogy a parlament egy munkahely, ahonnan milliós fizetésért lógnak azok a kormánypárti képviselők, akik korábbi viselkedése miatt bojkottálják a felszólalásait. Ezt egy átlag magyar melós nem engedhetné meg magának – vélekedett a Jobbik elnöke, és arról beszélt, hogy le fogják győzni az Orbán-rendszert, kerül, amibe kerül.

Jakab Péter kijelentette, ő nem akar szolgalelkűvé válni, és behódolni. A politikus azt is sérelmezte, hogy korábbi parlamenti viselkedésért büntetéseket kapott: – A hazámat nem adom, bárhogy is támadnak, maradok, aki vagyok, egy egyszerű vidéki gyerek, akit nem fognak soha megtörni a Budai Vár urai – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Válaszában Orbán Balázs kiemelte: Jakab Péter ötperces felszólalásából négy és fél perc csak a Jobbik elnökéről szólt. Akik hétről hétre hallgatják a pártelnök gyenge produkcióját, azok tudják, hogy abból hiányzik a hitelesség, Jakab Péter ugyanis összeállt a legnagyobb posztkommunista oligarchával, miközben kisembernek állítja be magát – szúrt oda a Jobbik elnökének az államtitkár.

– Azokkal áll össze, akik ellen a pártja létrejött – folytatta Orbán Balázs, és Jakab Péter korábbi Gyurcsány Ferencet elutasító kijelentésére utalva azt mondta: mazsolatorta született, és a Jobbikot belesütötték ebbe a tortába. – Ön Gyurcsány Ferenc politikai visszatérését akarja segíteni, aki magyar emberektől elvett ingatlanban lakik, és a kommunizmus alatt is már politikai vezető volt – mondta a Jobbik elnökének Orbán Balázs.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Szabadegyetem az identitások védelméről
    "Minden mai aktuálpolitikai vita abból ered, hogy lopakodó, identitásfelszámoló, szuverenitásunkat folyamatosan támadás alatt tartó világot élünk, és a belpolitikába is ez gyűrűzik be."
  • Brüsszel megtámadta Magyarországot: fenyegetőznek
    Orbán Viktor elmondta: abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.
  • Naruhito császár megnyitotta az olimpiai játékokat
    Hivatalosan megkezdődött a XXXII. nyári olimpia Tokióban: a világ legnagyobb sporteseményét Naruhito, Japán 126. császára nyitotta meg.
MTI Hírfelhasználó