Orbán Balázs: A Jobbikot belesütötték a mazsolatortába
2021. június 14. 15:30

Napirend előtti felszólalásában hétfőn Jakab Péter arról beszélt, hogy a parlament egy munkahely, ahonnan milliós fizetésért lógnak azok a kormánypárti képviselők, akik korábbi viselkedése miatt bojkottálják a felszólalásait. Ezt egy átlag magyar melós nem engedhetné meg magának – vélekedett a Jobbik elnöke, és arról beszélt, hogy le fogják győzni az Orbán-rendszert, kerül, amibe kerül.

Jakab Péter kijelentette, ő nem akar szolgalelkűvé válni, és behódolni. A politikus azt is sérelmezte, hogy korábbi parlamenti viselkedésért büntetéseket kapott: – A hazámat nem adom, bárhogy is támadnak, maradok, aki vagyok, egy egyszerű vidéki gyerek, akit nem fognak soha megtörni a Budai Vár urai – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Válaszában Orbán Balázs kiemelte: Jakab Péter ötperces felszólalásából négy és fél perc csak a Jobbik elnökéről szólt. Akik hétről hétre hallgatják a pártelnök gyenge produkcióját, azok tudják, hogy abból hiányzik a hitelesség, Jakab Péter ugyanis összeállt a legnagyobb posztkommunista oligarchával, miközben kisembernek állítja be magát – szúrt oda a Jobbik elnökének az államtitkár.

– Azokkal áll össze, akik ellen a pártja létrejött – folytatta Orbán Balázs, és Jakab Péter korábbi Gyurcsány Ferencet elutasító kijelentésére utalva azt mondta: mazsolatorta született, és a Jobbikot belesütötték ebbe a tortába. – Ön Gyurcsány Ferenc politikai visszatérését akarja segíteni, aki magyar emberektől elvett ingatlanban lakik, és a kommunizmus alatt is már politikai vezető volt – mondta a Jobbik elnökének Orbán Balázs.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • EU-csúcs – Az ukrajnai háború hatása Európára
  Az ukrajnai háború hatása Európa biztonságára és gazdaságára, valamint az európai együttműködés megerősítésének lehetőségei lesznek a fő témái a kontinens állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki tárgyalásainak Prágában - közölte szerdán a cseh kormányhivatal.
 • Az amerikai sorozatvetők Krím elleni bevetése
  Az, hogy a Pentagon a Krím ellen amerikai rakétavetőkkel végrehajtandó támadás lehetőségéről beszél, megerősíti az Egyesült Államok szerepvállalását Oroszország és Ukrajna konfliktusában - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.
 • Rétvári: az iskolaépítő tevékenységet folytatni kell
  Gróf Klebelsberg Kuno egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter népiskolai programjában iskolákat épített; a magyar kormány az elmúlt tíz évben igyekezett ezen az úton továbbmenni, az oktatásba fektetett be, s ezt a munkát folytatni kell a jövőben is - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új épületrészének szerdai átadóünnepségén.
MTI Hírfelhasználó