Dömötör szerint a DK logója egy gumilövedék is lehetne
2021. június 14. 14:57

Gyurcsány Ferenc napirend előtt egy Márai-idézetre hivatkozva azt fejtegette, hogy a kormány az értelmi helyett ösztönpolitikát folytat, amivel a magyar választók legalantasabb, időnként legfelemelőbb ösztöneire játszik. A DK elnöke szerint a XX. században voltak már hasonló embertelen rendszerek, ám az emberek idővel rájöttek, hogy történelmi csalás áldozatai. Gyurcsány a hét főbűn közül a jóra való restséggel vádolta a kormányt, amely szerinte az illiberalizmus kalodájába akarja zárni a hazát és meg akarja mondani az embereknek, hogy hogyan szeressenek, hogyan öleljenek. – Mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek, majd még egy-két hihetetlen, észszerűtlen adócsökkentést? Azt lehet, de ebből nem lesz jövő – mondta Gyurcsány, aki szerint a korárny az örökös háborúskodást, a baloldal viszont a békét hozza el Magyarországnak.

– Ha már Márait idézi, akkor a kommunizmussal kapcsolatos nézeteit is hozza ide a Házba. Például azt, hogy a kommunistától nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszélyes, mint egy veszélyes eszme képviselője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt – reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba szerint ha már ösztönpolitikáról esett szó, akkor az erőszakról is, márpedig „a DK logója egy gumilövedék is lehetne”.

– Önök semmit sem változtak, ma is újságírókat, köztisztviselőket, művészeket, alkotmánybírókat és minden másként gondolkodót fenyegetnek. Mindezt egy olyan kommunista vezető házából teszik, aki be is váltotta ezeket a fenyegetéseket – mondta Dömötör Csaba.

Mint fogalmazott, ez a politika most ellenzékben van, és az ország érdeke, hogy ez így is maradjon.

Az államtitkár az „észszerűtlen adócsökkentéssel” kapcsolatban hangsúlyozta: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal most is drasztikus Szja és társasági adóemelést akar és szétverné a családtámogatási rendszert azzal, hogy azt kötnék munkavégzéshez.

– Ez az ország nem lesz még egyszer a gumilövedékek terepe és a gazdasági pangás helye – zárta szavait Dömötör Csaba.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • EU-csúcs – Az ukrajnai háború hatása Európára
  Az ukrajnai háború hatása Európa biztonságára és gazdaságára, valamint az európai együttműködés megerősítésének lehetőségei lesznek a fő témái a kontinens állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki tárgyalásainak Prágában - közölte szerdán a cseh kormányhivatal.
 • Az amerikai sorozatvetők Krím elleni bevetése
  Az, hogy a Pentagon a Krím ellen amerikai rakétavetőkkel végrehajtandó támadás lehetőségéről beszél, megerősíti az Egyesült Államok szerepvállalását Oroszország és Ukrajna konfliktusában - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.
 • Rétvári: az iskolaépítő tevékenységet folytatni kell
  Gróf Klebelsberg Kuno egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter népiskolai programjában iskolákat épített; a magyar kormány az elmúlt tíz évben igyekezett ezen az úton továbbmenni, az oktatásba fektetett be, s ezt a munkát folytatni kell a jövőben is - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új épületrészének szerdai átadóünnepségén.
MTI Hírfelhasználó