Meghosszabbította a rendkívüli jogrendet a parlament
2021. május 18. 22:24

Meghosszabbították a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát. A parlament 128 igen vokssal és 57 nem szavazattal módosította az erre vonatkozó törvényt, amelynek hatálya így az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig tart. Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, erre azért van szükség, mert az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, így elengedhetetlen a fokozott védekezés. A törvényben rögzítették azt is, hogy a kormány a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti.

A fenti voksolásból kiderül, hogy a baloldal nem szavazta meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását. Ezt Harangozó Tamás (MSZP) azzal magyarázta, hogy „nem tudni, mikor lesz vége a kormány korlátlan hatalmának”, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója erre válaszul közölte: mindenhol Európában rendkívüli helyzet van és a korlátozó intézkedéseket rendkívüli felhatalmazással lehet meghozni.

– Ez nem magyar kuriózum, és miért csinálnak úgy, mintha ennek a támadása legitim lenne? Ez nem legitim! – jelentette ki a baloldalnak Hollik István a parlamenti vitában.

MNO
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó