Ez egy analfabéta – mondják Karácsonyról a szülőfalujában
2021. május 17. 11:40

Nem oda való, alkalmatlan, nevetséges, sőt analfabéta – így vélekedtek Karácsony Gergelyről a falubeliek Nyírtasson, ahol az Origó.hu kérdezte meg a helyieket, miután Karácsony itt jelentkezett be miniszterelnöknek.

Karácsony Gergely szombaton egy gyerekkora helyszínén, Nyírtasson felvett videón jelentette be, hogy elindul a baloldali előválasztáson. Az Origó.hu megkérdezte a helyieket, mit gondolnak Karácsony Gergelyről, a portál kisfilmjéből pedig az derül ki, hogy a falubeliek évek óta nem látták őt, mivel a politikus legfeljebb csak a választási kampányok alkalmával tűnik fel a környéken.

Budapest első embere a megkérdezettek többsége szerint teljesen alkalmatlan vezető, aki a saját kerületében sem tudott rendet csinálni, és főpolgármesternek sem való, nemhogy miniszterelnök-jelöltnek. Volt, aki azt mondta, szerinte nevetséges, hogy Karácsony indulni akar az előválasztáson, egyébként is egyértelmű, hogy „mindenki Ferije” áll mögötte, és ő mozgatja az ellenzéki szálakat.

Mások szerint problémás, hogy Karácsony még egy idegen nyelven sem tud beszélni, sőt egyenesen analfabéta, aki akkor tenné a legjobban, ha szépen visszamenne tanítani.

Mint azt néhány napja megírtuk, Karácsony szülőfaluja a Fidesz-kormány támogatásának köszönhetően újulhatott meg. Ugyan a vadonatúj községházát mostani bejelentkezésénél részletesen megmutatta követőinek, a főpolgármester szövetségesei 2010 előtt, amikor még hatalmon voltak, a falvak felszámolásának a gondolatával kacérkodtak.

„Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs falu. A magyar települések többsége háromszáz fősnél kisebb, életképtelen” – fogalmazott 2006-ban egy kerekasztal-beszélgetésen Mihályi Péter, az SZDSZ korábbi háttérembere, a CEU vendégprofesszora.

Az eredeti videót az Origó.hu-n IDE kattintva tudják megnézni.

MNO - origo.hu
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó