Elhunyt Szeremley Huba borász
2021. május 17. 10:36

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Szeremley Huba borász – olvasható a Mandineren. Szeremley korábban kalandosan, egy kisrepülővel hagyta el az országot, Ausztriába disszidálva. Későbbi közel-keleti és afrikai üzleteiről, kalandjairól maga számolt be több helyütt is.

Magyarországra 1993-ban tért vissza. A Badacsonyban 140 hektáron kezdett borászkodni, a kétezres évek elején mintegy húszmilliárd forintosra becsült vagyonával felkerült a leggazdagabb magyarok listájára is. A 2010-es évek közepére azonban a borászról egyre furcsább hírek érkeztek, vagyona nagy részét elveszítette. 2015-ben jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult ellene és társa ellen büntetőeljárás.

A Blikk tavaly arról írt, hogy Szeremley Huba az utóbbi időben egy kis badacsonytördemici házban élt, négy agyvérzése volt, és nyolcvanévesen is börtönbüntetés fenyegette.

Szeremley Huba borász, miután átvette a 2009. évi Hamvas-fürt borművészeti díjat, Mihály Gábor Munkácsy-dijas szobrászművész alkotását a művész kiállításának megnyitóján a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában Fotó: MTI/Nagy Lajos

MNO
Címkék:
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó