Újra elhalasztja Karácsony Gergely a nagy bejelentést
2021. május 13. 23:50

A tervezettől eltérően Karácsony Gergely nem jelenti be hétvégén indulását a baloldali előválasztáson- értesült az Origo városházi forrásokból. A döntés hátterében Karácsony kínos lelepleződése áll: miután kiderült, hogy semmilyen nyelven nem beszél, környezete úgy döntött, kivárnak – olvasható az Origo cikkében.

Karácsony Gergely ezen a héten sem jelenti be indulását a baloldali előválasztáson, pedig Gyurcsány Ferenc korábban már azt is eldöntötte, hogy az előválasztási színjáték után Karácsony lesz a jelölt.

A döntést azután hozták meg, hogy a főpolgármester kínos Economist-interjúja után kiderült, semmilyen nyelven nem beszél, tolmácsok segítségére szorul. Emiatt jelentősen gyengültek Karácsony pozíciói, így most megpróbálnak kivárni.

Az Economist interjú után előkerült egy felvétel is, amely azt mutatja, hogy korábban előfordult: Szijjártó Péter külügyminiszternek kellett tolmácsolnia, mert Karácsony nem tudta megértetni magát angolul a dél-koreai nagykövettel.

A videón az látható, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter, a főpolgármester és a dél-koreai nagykövet megemlékezést tart a Hableány-tragédia egyéves évfordulóján. Az esemény végén a koreai nagykövet angolul elhangzó mondatait Szijjártó Péter volt kénytelen lefordítani a főpolgármesternek.

A Pesti TV riportere a héten megpróbált angolul kérdezni Karácsonytól, ő azonban elmenekült.

A riportert a biztonságiak akadályozták meg, hogy Karácsony Gergely után menjen.

A baloldali főpolgármester rendkíívül kínos helyzetben van: a nagyvárosok vezetői között mindenki beszél idegen nyelven, a legtöbben felsőfokú szinten, hogy maximálisan képviselni tudják az általuk képviselt közösségek érdekeit.

Karácsony semmilyen nyelven nem beszél, ehhez képest nem hogy főpolgármester, de miniszterelnök-jelölt is akar lenni.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

MNO - origo.hu
Címkék:
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó