Vegyesen alakult szerdán a forint árfolyama
2021. május 12. 19:59

Erősödött a forint szerdán az euróval és a svájci frankkal szemben. A nemzetközi piacokon erősödésnek indult dollár ellenében azonban veszített az árfolyamából.

A forint szerda esti árfolyamán 0,21 százalékkal állt erősebben az euróval és 0,17 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben kora reggeli jegyzéséhez képest. A dollárral szemben a forint 0,27 százalékkal gyengült.

A dollár erősödött szerdán a főbb devizákkal szemben a váratlanul magas amerikai inflációs adatok miatt, ami előre vetítette a dollárkamatok megemelésének a lehetőségét. A vezető devizákkal szemben kalkulált dollár-index az előző nap elért tíz heti mélypontról 0,70 százalékkal 90,77 pontra emelkedett estére.

Az eurót este hét órakor 357,56 forinton jegyezték a kora reggeli 358,33 forint után, a svájci frank jegyzése 325,96 forintra csökkent 326,50 forintról, a dolláré pedig 295,47 forintról 296,26 forintra emelkedett.

A hónap eleji árfolyamához képest a forint szerda este 0,7 százalékkal állt erősebben az euróval, 1,1 százalékkal erősebben a dollárral és 0,5 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta az euróval szemben 1,4 százalékos, a dollárral szemben 0,2 százalékos, a svájci frankkal szemben 2,8 százalékos nyereséget tart a forint.

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó