Egyes megyéket csak késő délután érik el a zivatarok
2021. május 12. 10:33

Szerdán záporokra, zivatarokra több helyen számíthatunk.

Szerdán délnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet-növekedés, ezzel együtt pedig záporokra, zivatarokra is egyre több helyen számíthatunk. Az északkeleti megyékben azonban még sok napsütés valószínű, és ott csapadék is csak késő délutántól, estétől fordulhat elő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

(Forrás: OMSZ)

A szél délnyugatira, az Északnyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a csapadékosabb nyugati tájakon 16, 21, máshol 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen számíthatunk további záporokra, zivatarokra, egyes részeken az eső is eshet. A nyugatias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében szélerősödés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 8 és 14 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó