Labdarúgó NB I - Kisvárdán nem hosszabbítanak szerződést Supka Attilával
2021. május 11. 14:13

A Kisvárdánál, amely a labdarúgó NB I-ben az ötödik helyen végzett, nem hosszabbították meg Supka Attila vezetőedző idény végén lejáró szerződését.

Kisvárda: Supka Attila az új vezetőedző | Goal.com

A sikeredző – goal.com

A kisvárdaiak honlapján kedden megjelent hírrel kapcsolatban Révész Attila sportigazgató kiemelte: a klub történetének legjobb eredményével zárult bajnokság után tárgyalóasztalhoz ült a szakemberrel, tisztázták "az esetleges jövő évi igényeket és feltételeket", majd abban maradtak, "ha Supka Attilának van lehetősége tovább és feljebb lépnie, akkor azt most ki kell használnia".
   
"Klubunk helyzete stabilizálódott, viszont pénzügyi területen a lehetőségeink határán vagyunk, ennél többet nem tudunk a csapatra áldozni. Emiatt és a közép-, valamint hosszú távú terveink miatt is nagyobb létszámban szeretnénk a keretben látni fiatal futballistákat. Ezért úgy ítéltük meg, hogy a fiatal játékosok képzésében jártasabb stábot szeretnénk alkalmazni" - mondta a sportigazgató.
   
Révész Attila hozzátette: tisztában vannak vele, hogy ezzel a lépéssel felvállalják annak a kockázatát, hogy "az a fajta sikeresség és stabilitás", ami az elmúlt idényben jellemezte őket, "most csorbát szenved".
   
"Ugyanakkor biztos vagyok benne, a Supka Attila által hozott szemléletmód és átadott tudás a jövőben a klub hasznára válik. Bebizonyította, hogy nagy tapasztalattal rendelkező szakember, akinek remek érzéke van ahhoz, hogy a kész játékosokból miként lehet csapatot, nagyszerű közösséget összegyúrni. A következő bajnokságban azonban várhatóan nem csak ilyen labdarúgók alkotják majd a keretet, több, az egyéni fejlesztéssel foglalkozó szakemberre lesz szükségünk. Most a megfrissülést választottuk" - közölte.
   
Supka Attila 2020 júliusától irányította a Kisvárdát, melynek élén a Paks elleni 5-1-es hazai győzelemmel zárta az idényt.
 

MTI
Címkék:
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó