Vizes Eb - A LEN hálás a magyaroknak
2021. május 9. 16:38

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy "ebben a különleges helyzetben" hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak.

"A LEN rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszó Szövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben" - nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében.

 A szinkronúszók, műugrók, nyíltvízi- és medencés úszók kontinensviadala hétfőn rajtol, és a koronavírus-járvány miatt buborékrendszerben rendezik meg az eseményt két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon. Az Eb-n rekordot jelentő 51 ország 1100 sportolója vesz részt.

Magyarországon rendezték 95 évvel ezelőtt az első kontinensivadalt is, az ország összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen révén, most először azonban fedett körülmények között versenyeznek majd Európa legjobbjai - leszámítva természetesen a nyíltvízi úszókat.

A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók Európa-bajnokságára május 17-étől kerül sor.

MTI
Címkék:
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó