Migránsbűnözés – Bakondi: mindennapos az embercsempészek elfogása
2021. május 7. 22:15

Magyar területen mindennapos az embercsempészek elfogása - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György közölte: idén eddig 292 embercsempész ellen indult büntetőeljárás. Az elfogott migránsok száma meghaladja a 32 ezret.
   
Az embercsempészet világméretű, jól jövedelmező üzlet, azt a kibocsátó országokban pénzért is szervezik - tette hozzá.
   
Beszélt arról is: a nemzetállamok gondoskodnak a területükön élők biztonságáról, a közbiztonságról, a közegészségügyről, a nemzetbiztonságról, a járvány miatti korlátozások, szigorítások pedig különösen fékezően hatottak a határsértők mozgására. Most azonban sok országban lazítások jönnek, ami kedvez a határsértőknek.
 

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó