Alig változott a forint árfolyama
2021. május 6. 08:54

Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizapiacokon.

Az eurót jegyzése a szerda esti 358,84 forintról 358,98 forintra emelkedett csütörtök reggel fél nyolcra, ami a forint 0,04 százalékos gyengülésének felel meg.

A dollárral szemben a forint 0,06 százalékkal, a svájci frankkal szemben 0,09 százalékkal erősödött csütörtök reggelre. A dollár jegyzése 299,17 forintról 298,98 forintra, a svájci franké pedig 327,51 forintról 327,21 forintra csökkent.

A forint a hét eleje óta 0,29 százalékkal erősödött az euróval szemben, míg a cseh korona 0,22 százalékos, a román lej pedig 0,06 százalékos erősödést ért el.  

A lengyel zloty ezzel szemben 0,47 százalékkal gyengült a hét eleje óta az euróval szemben a legfelsőbb bíróság külföldi devizában (elsősorban svájci frankban) denominált jelzáloghitelek nemzeti devizára történő konverziójáról szóló május 11-én esedékes döntésére várva.

A zloty közel fél százalékkal áll az év eleji árfolyama alatt, a forint pedig egy százalékkal erősebben.

MTI
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó