EU-csúcs a munkahelyteremtésről és a szociális kérdésekről a hétvégén
2021. május 5. 23:11

 

A koronavírus-járvány utáni munkahelyteremtésre, a szociális kérdésekre, továbbá az EU és India közötti kapcsolatokra összpontosít az uniós tagállami vezetők hétvégi informális találkozója - tájékoztatott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a tagországok elnökeinek és miniszterelnökeinek elküldött szerdai levelében.

Az elnök, a portugáliai Portó városában tartandó kétnaposra tervezett csúcs meghívólevelében kiemelte, hogy a tanácskozás központjában az oktatás és készségfejlesztés lesznek, mint a befogadó helyreállítás kulcselemei, továbbá a munkahelyteremtés fellendítése, valamint a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem.

Mint írta, az egyeztetést, az unió portugál elnöksége által szervezett, szociális kérdésekkel foglalkozó magas szintű konferencia előzi meg, amelynek során a tagállami vezetők nyilatkozatot kívánnak elfogadni digitális, zöld és tisztességes gazdasági átmenettel kapcsolatban.

A vezetők a találkozó második részében online megbeszélést folytatnak Narenda Modi indiai miniszterelnökkel, az unió Indiához fűződő, elsősorban kereskedelmi kapcsolatainak és stratégai partnerségének megerősítéséről, emellett egyeztetnek a dél-ázsiai ország járvány elleni küzdelmének támogatásáról is.

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó