Medián: Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki kormányfőjelölt
2021. április 21. 23:24

A Medián a HVG megbízásából készített újabb felmérést a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelöltjeinek népszerűségéről.

A Medián április 8–10-ei adatfelvételen alapuló, 1000 fős reprezentatív felmérését azok körében végezte, akik a következő választás után kormányváltást szeretnének – adta hírül a lap. Pár napja a Medián meglepő felmérést tett közzé, melyben először a parlamentbe jutási küszöb fölött jelezte a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot. 

A jelenlegi állás szerint Jakab Péter Jobbik-elnök került az első helyre, a korábbi favorit, Karácsony Gergely pedig a második helyre csúszott vissza.

A harmadik helyen is változás történt, mert Hódmezővásárhely polgármestere, Márki Zay Péter megelőzte Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát, a DK jelöltjét. Jelen állás szerint legkevesebben Fekete-Győr Andrásra, a Momentum elnökére szavaznának, ami annak fényében is érdekes, hogy a népszerűségét végletesen megtépázó, elhíresült Partizán-interjú előtt érkeztek be az adatok. 

A Závecz Reserach már március végén Jakab Pétert nevezte meg a legnépszerűbb kormányfő-jelöltnek.ahol a második helyen holtversenyben állt Dobrev Klára és Karácsony Gergely főpolgármester.

mandiner.hu
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó