NB I - Fordított a MOL Fehérvár Mezőkövesden
2021. április 21. 22:22

A harmadik helyen álló MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 3-1-re győzött a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján.

A székesfehérváriak sikerükkel öt pontra csökkentették hátrányukat a második helyezett Puskás Akadémiával szemben.

A Mezőkövesd sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el.
    
OTP Bank Liga, 30., forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár 1-3 (1-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Vutov (13.), illetve Bamgboye (59.), Dárdai (65.), Szabó L. (93.)

Sárga lap: Jurina (36.), Farkas (40.), Besirovic (44.), Vojtus (75.), illetve Musliu (29.), Nikolics (45+2.), Fiola (53.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas (Diallo, 90.), Pillár, Katanec, Vajda - Berirovic, Martic (Rui Pedro, 90.), Chrien (Vojtus, 69.) - Cseri (Kavtaradze, 86.), Jurina, Vutov (Nagy D., 86.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Bamgboye (Petrjak, 75.), Nego, Houri, Dárdai - Zivzivadze (Alef, 81.), Nikolics (Szabó L., 87.)

Az első bő tíz percben többnyire a hazaiak térfelén zajlott a játék, egy pontosan végigvitt támadásból mégis a Mezőkövesd szerzett vezetést. A Fehérvár ezután is igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, de masszívan, szervezetten és mélyen védekezett a vendéglátó csapat, nehéz volt rajta fogást találni, az ellentámadásokra pedig a fehérváriaknak kellett odafigyelniük. A vendégek mezőnyfölénye nem párosult helyzetekkel, a hazai kapu egy esetet leszámítva nem igazán forgott veszélyben. Akkor viszont - a félidő vége előtt két perccel -, gólt szerzett a Fehérvár, de les miatt nem adta meg a játékvezető.

A pihenő után aktívabban kezdett a Mezőkövesd, nem húzódott annyira vissza a kapuja elé, mint az első félidőben, emiatt a vendégek előtt is több terület adódott. A Fehérvár továbbra is mezőnyfölényben játszott, és húsz perc alatt fordított. Mozgalmasan alakult a hajrá, mindkét csapat vezetett támadásokat, voltak kapura lövések, gólt pedig még a vendégcsapat tudott szerezni egy gyors kontrából a ráadásban.

MTI
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó