Száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik az online térben
2021. április 20. 18:13

Mintegy száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik szerdán az online térben a nemzetpolitikai államtitkárság erdélyi mentorprogramjában, amely második állomásához érkezett – erről tájékoztatta lapunkat közleményében az államtitkárság. Hozzátették: a Design Terminallal és a Pro Economica Alapítvánnyal partnerségben megvalósuló rendezvény célja az erdélyi magyar vállalkozók támogatása, a magyar vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítása.

Emlékeztettek arra, hogy az államtitkárság 2019-ben indította el a külhoni magyar vállalkozóknak szóló mentorprogramot szakmai partnerével, a Design Terminallal.

A program célja, hogy a tapasztalt, sikeres külhoni nagyvállalkozókból mentorokat képezzenek, akik tudásukkal, piaci ismereteikkel és tapasztalataikkal helyben nyújtanak segítséget az induló kisvállalkozóknak.

– A program elsőként a Vajdaságban indult el együttműködésben a Prosperitati Alapítvánnyal és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületével, az idei esztendőben pedig Erdélyben folytatódik – emelték ki.

A Potápi Árpád János vezette nemzetpolitikai államtitkárság kiemelt figyelmet fordít a határon túli vállalkozókra – Kép: Teknős Miklós

Szerdán első alkalommal találkoznak egymással a programban részt vevő mentorok és mentoráltak, mintegy száz magyar vállalkozó közös munkája kezdődik meg az online térben. Ezzel kezdetét veszi a program közösségépítő szakasza: 34 erdélyi nagyvállalkozó mentorjelöltként, 67 kis- és középvállalkozó pedig mentoráltként dolgozik együtt, amely során az ismerkedés mellett a jó gyakorlatok átadásán és a tapasztalatcserén lesz a hangsúly. Az online esemény megnyitóján köszöntőt mond majd Hajnal Virág, a nemzetpolitikai államtitkárság stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetője, Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője és Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

A mentorprogram elindításával az államtitkárság célja, hogy katalizátorszerepet töltsön be a külhoni magyar vállalkozók közötti kapcsolatépítésben és együttműködésben.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a program nemcsak a Kárpát-medencei magyar vállalkozói hálózatot, hanem az azon belüli együttműködést is erősíti, hozzájárulva egy-egy külhoni magyar régió gazdasági fejlődéséhez.

Borsodi Attila

magyarnemzet.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó