Drágulhat a benzin
2021. április 19. 10:50

A Brent típusú olaj ára szinte megközelítette a 70 dolláros hordónkénti árszintet a hét második felében. Ez egy hét alatt 6 százalékos emelkedést jelent – írja a Holtankoljak.hu.

Ennek legfőbb oka az, hogy az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) tagjai emelkedésre számítanak az olaj keresletét illetően, újra pozitívabb hírek keltek napvilágra a járvány leküzdését illetően. A szervezet arra számít, hogy a világgazdasági növekedés 5,4 százalékos lesz 2021-ben, korábban 5,1 százalékos emelkedésre számítottak. A dollárral szemben a forint erősen tartotta magát, egész múlt héten 300 forint körül állt az árfolyam.

A héten üzemanyagár-emelkedésre számít a portál, ennek mértéke lehet akár 5–7 forint is literenként.

holtankoljak.hu
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó